Pure Chemical Society

۶ مطلب در فروردين ۱۳۹۵ ثبت شده است

تولید برف مصنوعی

❄️ تولید برف مصنوعی ❄️
جذب آب توسط سدیم پلی آکریلات سبب تولید حجم زیادی از ماده ای سفیدرنگ می شود که شباهت زیادی به برف دارد . این ماده ، غیرسمی است .


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi

ظهور قلب ارغوانی

💜 ظهور قلب ارغوانی 💜

با محلول سدیم کربنات بر روی کاغذ سفید ، شکل یک قلب را بکشید و پس از خشک شدن محلول و ناپدید شدن قلب ، پنبه آغشته به محلول فنول فتالئین را بر روی آن بکشید . قلب ارغوانی ظاهر می شود .
سدیم کربنات خصلت بازی دارد و فنول فتالئین را ارغوانی می کند .



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi

آلیاژهای حافظه دار

آلیاژهای حافظه دار گروه جدیدی از مواد هستند که اگر با ترکیب شیمیایی مشخّص تحت عملیات حرارتی مناسبی قرار گیرند؛ توانایی بازگشت به شکل یا اندازه از قبل تعیین شده را از خود نشان می دهند.
آلیاژهای حافظه دار از عناصر نیکل و تیتانیوم تشکیل شده اند، که تحت نام #نایتینول یا #نیتنول شناخته می شوند.
این آلیاژها کاربردهای گوناگون و بسیار مفیدی در زمینه هایی همچون: هوا وفضا، صنایع خودروسازی، پزشکی،دندانپزشکی و....

این مواد در دمای تعیین شده در حافظه شان دارای شکل خاصی هستند و اگر شما شکل آن را تغییر دهید چنانچه به دمای تعیین شده برسند دوباره به
حالت اول تبدیل می شوند.



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi

جزوه آزمایشگاه شیمی عمومی 2

فایل دریافتی آزمایشگاه شیمی عمومی 2
دریافت
۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi

اژدهای فرعون

اژدهای فرعون
مــواد و وســایل لازم : 3 گــرم پارانیترواســتانیلید، یــک میلــیلیتــر  سولفوریک اسید غلیظ، بشر.
شــرح آزمــایش : پــارانیترواســتانیلید را در بشــر بریزیــد و بــه آن سولفوریک اسید غلیظ بیفزایید. ظرف واکنش را حرارت دهید. بعد از چنـد دقیقه، ماری که به احتمال زیاد بیشتـر از 30 سـانتیمتـر طـول و چنـد سانتیمتر قطر دارد، به طرف بالا پرش میکند. در این آزمایش به وسیله ی سولفوریک اسید عمل آبگیری (دهیدراتـه کردن) انجام میگیرد و در اثر واکنش شیمیایی، گاز CO2 و کـربن تولیـد میشود. دود و گاز تولیدشده به چشمها و ریهها آسـیب مـیرسـاند، بهتـر
است آزمایش را در زیر هود انجام دهید.



۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi

فروسیال یا فِروفلوئید

فِروسیال یا فِروفلوئید (ترکیبی از دو واژهٔ فرومغناطیس و فِلوئید به معنای شاره یا سیال) یا محلول مغناطیسی شاره‌ای است که در حضور یک میدان مغناطیسی به شدت مغناطیده می‌شود.

فروسیال مخلوطی کلوئیدی، متشکل از ذرات فرومغناطیسی در ابعاد نانو و یا ذرات فرومغناطیسی به صورت معلق در یک مایع حامل (معمولاً یک حلال آلی یا آب) است. هر ذره کوچک کاملاً پوشیده از سورفاکتانت است تا مانع لخته شدن شود. زمانی که این مایع در میدان مغناطیسی قوی قرار می‌گیرد، ذرات فرومغناطیسی لخته‌های بزرگی را تشکیل می‌دهند و به این صورت می‌توان ذرات فرومغناطیسی بزرگ را از مخلوط کلوئیدی همگن جدا کرد. جاذبه مغناطیسی بین نانوذرات به اندازه‌ای ضعیف است که نیروی نیروی واندروالسی سورفاکتانت برای جلوگیری از توده‌ای شدن یا لخته شدن کفایت می‌کند.

فروسیال معمولاًزمانی که در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار نگرفته‌است، خاصیت مغناطیسی خود را حفظ نمی‌کند و به همین دلیل در هنگام طبقه‌بندی، به جای گروه فِرومغناطیس‌ها در گروه ابرپارامغناطیسها ((به انگلیسی: Superparamagnet)) قرار می‌گیرند. تفاوت بین فروسیال‌ها و مایعات مغناطیسی یا همان مایع‌های MR اندازه ذرات آن‌هاست.

ذرات موجود در فروسیال‌ها عمدتاً ذراتِ نانو هستند که با حرکت بروانی در مایع معلق می‌باشند و به طور کلی در شرایط معمولی ته‌نشین نمی‌شوند. در حالی که ذرات تشکیل دهندهٔ مایعات مغناطیسی عمدتاً در مقیاس میکرومتر هستند که برای معلق ماندن با حرکت براونی بسیار سنگینند، و به مرور زمان به دلیل تفاوت چگالی ذاتی بین ذرات تشکیل دهنده و سیال حامل، ته نشین می‌شوند. از این رو ماده‌های فروسیال و مایعات مغناطیسی کاربردهای متفاوتی دارند






دریافت
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
Mohammad Abdollahi